lørdag 17. september 2011

Store studio er mitt,- for en kveld!


Å holde lanseringsfest er en selvfølge. Jeg elsker å ha gjester, jeg elsker fest, liker liv og røre. Og det er bare en gang i livet jeg er så heldig å være bokdebutant.
Så ja, jeg inviterer familie, barn og mann, venner, naboer,eks-kjærester,gamle flammer, kolleger, folk fra Aschehoug, kanskje noen andre forfattere til lanseringsfest tirsdag den 11.10.11.
Etter å ha ringt og mailet diverse steder, fant jeg ut at kanskje jobben min, kanskje NRK hadde egnet lokale.
Torunn på jobb, foreslo Garasjen, hvor de store sende-bussene holder til. Røft og tøft.Flere av nyhetsavdelingens fester har vært her. Brukes til dansing på NRKs egne fagdager.
Men nå er de blitt mer restriktive medutleie av Garasjen. Ikke så rart kanskje, alle bussene og teknisk utstyr må flyttes på.
Men da tenkte jeg: Det hadde vært fantastisk med et studio! Jeg gikk til sentralbordet og spurte om de visste hvem som visste om man kunne leie et av studioene. Fikk et navn på et ark, og gjenkjente det. En av gutta som jeg hadde med å gjøre under Fagdagen i sommer. Jeg ringte. Han lyttet til mine behov, sjekket med planer og kaldendere, brukte noen dager med å komme tilbake. Jeg purret ham opp.
Og yes, oui! På SMSen som tikket inn fredag formiddag: Store studio er ditt. Du kan bruke det på lanseringsfesten for boken din.
Senere på fredag gikk jeg til Dagsrevysjefen og spurte om jeg kunne få låne en av programlederne. En bestemt en.
Jo, etter en betenkning sa hun ja. "Men jeg tror ikke han vil," føyde hun til.
En time etter fikk jeg grepet tak i TV-stemmen før overleveringsmøtet og fikk spurt ham. "Kan du? Vil du?"
Og ja, jeg fikk ja. Jeg er hoppende glad. Konturene av en lanseringsfest begynner å forme seg.
Litt musikk, litt bokbad, litt vin, og vips så er vi der....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar