torsdag 22. september 2011

En smugtitt på personene i boken min
Etter flere oppfordringer vil jeg gi leserne av bloggen en liten titt på persongalleriet i boken.
Handlingen utspiller seg altså i tre miljøer. Politiet i Oslo, i en Tv-stasjon som blir gjenstand for en dramatisk etterforskning og Extrabladet hvor man satser bredt og tungt på å være best på TV-drapet.

"På direkten" har tre fortellerstemmer, i tillegg til morderstemmen.

Jeg begynner med hovedpersonen Christina Fiori Mørk
Hun er førstebetjent ved volds og sedelighetsavsnittet på Oslo Politihus og får i oppdrag å være etterforskningsleder for journalistdrapet. Vi blir også kjent med noen av hennes kolleger og sjef i 6. etasje på Politihuset.

Korsikanske aner
Christina Fiori Mørk. Hun har som navnet bærer preg av, litt utenlandske aner. Familien på morsiden kommer fra Korsika.
Hun er 33 år, er høyreist og med langt mørkt hår. Hun er nylig blitt singel og har et turbulent privatliv.
På grunn av en spesiell familiesituasjon bor hun nå i barndomshjemmet på Nesøya. Rett ved sjøen.
Hun har en greie med vann, og bader i sjøen hver dag året rundt.
Hun elsker og frykter fart, og kjører en gammel Porsche cabriolet.

Første møte med Christina

Slik møter leserne Christina første gang i boken:

"Vindusviskerne feide bort et florlett lag med snøkrystaller fra frontruten. Snø hadde ingen lyd og ingen lukt. Først når den smeltet, fremkalte den lukter, tenkte førstebetjent Christina Fiori Mørk.
Likevel minnet det første snøfallet henne om lukten av død og om bunnløs sorg. Disse frosne krystallene som skapte hysterisk julestemning hos andre, fikk henne til å føle seg uendelig ensom. Det var ingenting hun hatet mer enn adventstid, snø og jul.
Nysnøen lå foreløpig som en hvit kulisse i Bjørvika, men værmeldingen varslet kraftig snøfall i løpet av natten. Hun svingte inn på plassen foran det fire etasjer høye glassbygget mellom Operaen og Havnelageret. Fjorden lå mørk og ugjestmild mellom bygningene. En rød og grønn klode lyste opp glassveggen på TV-bygget.
Christina skuttet seg.
Da hun satte foten på bremsen, oppdaget hun bleke fantomansikter utenfor TV24.
”Slimålene er på plass,” sa politibetjent Olav Dynje fra passasjersetet og dunket den kraftige hånden mot dashbordet. I det hun stanset bilen, åpnet han døren og løp ut. Uniformsryggen hans forsvant inn i TV-bygget.
Da så hun det. Klyngen med journalister stormet mot politibilen.
Christina pustet og dyttet bildøren opp. Flokken av reportere omringet henne straks hun satte føttene på den våte asfalten. En sverm med mikrofoner kretset rundt ansiktet hennes."


Du kan bli bedre kjent med Christina fremover på Facebook-profilen hennes. 160 har allerende blitt det. Søk på Christina Fiori Mørk, så finner du henne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar