mandag 16. juli 2012

Tre uker siden gift, snart stråling

Tirsdag er det tre uker siden siste giften.
Fasit er:
Fortsatt hoven, høyre bein er verst. Ansiktet fremdeles oppblåst. Øyenbryn er nakne.
Hver morgen tegner jeg inn øyenbryn. Jeg kler ikke å mangle øyenbryn.
Måneansikt, eggeansikt.
Håret på hodet kommer litt etter litt. Men jeg har høye viker og det er tynt særlig på toppen.

Jeg har fått fregner på nesen og litt brune legger, men smører meg inn med høy faktor. Huden er fortsatt tynn etter cellegiften.
Når slipper giften taket?
Kjenner at jeg har vært igjennom en megarunde.
Jeg sover mye. Kjenner at kroppen min trenger det.
Fine dager på Sørlandet med barna, mann, venner og hyttenaboer.
Hver morgen bader jeg i havet her, uansett vær og vind. Jeg går på turer. Sykler til butikken. Er ute med båten. Besøker venner på andre øyer. Får besøk. Leser. Spiser god mat. For hver dag føler jeg meg bitt litt sterkere. Men det tar selvsagt tid for et halvt år på cellegift slipper.
Dette blir sommeren med livet på vent, unntakssommeren.
Slik er livet. Det kommer flere somre.

Forrige uke var jeg i Oslo for å måle opp området hvor jeg skal stråles. På Radiumhospitalet tatoverte de inn tre små prikker, tilsvarende et knappenålshode for å markere der hvor de skal stråle.
Bare venstre pupp skal til pers. Siden jeg ikke hadde spredning til lymfekjertler, slipper jeg unna med det. Stråling light


Snart forlater jeg paradis og lar mann, barn og alle dyrene bli igjen på hytta. Jeg er opptatt av at barna skal få en mest mulig normal sommer. De skal ikke trenge å reise hjem fordi jeg skal stråles. Jeg reiser ned her i helgene, men vil sikkert nyte roen hjemme alene.
Kanskje får jeg ekstra ro over meg slik at jeg får skrevet mer enn ellers. Er selvsagt spent på hvordan kroppen min reagerer på strålingen. Rent fysisk er det som å bli solbrent, men noen får større plager.Håper kroppen min fikser det bra!
4 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg tror nok helt sikkert kroppen din fikser det bra. Kjøp masse kompresser og saltvann (du får det på sykehusapoteket) og sløs med det!! Det gjorde jeg, og ble ikke solbrent, kun litt rød. Ønsker deg lykke til. Jeg fikk ikke cellegift, kun stråler. Strålingen var en fin tid for meg, håper det også blir det for deg. Ønsker deg en strålende sommer videre!!!

  SvarSlett
 2. Å så beroligende å høre!!Og takk for gode råd!! Ønsker deg også en super sommer!

  SvarSlett
 3. Du ligger noen uker forran meg i løypen og da er det interessant å vite hvordan livet etter cellegift forløper - og livet med stråling. Jeg fikk min siste Taxol i går.
  Om en uke skal jeg inn og forberedes til stråling. Jeg er også heldig å ha en hytte og reise til, det gjør at en får litt feriefølelse selv om jeg må pendle til sykehuset ca en gang i uken.

  Likte ikke å lese at du fremdeles er hoven i kroppen tre uker etter CG. Jeg har litt av de samme plagene - inklusiv litt månefjes og hovne øyne, noe som vises ekstra når vipper mangler! Ser at du har valgt å beholde "Taxol-håret", det gjør nok jeg også :-)

  Kos deg på hytten og lykke til med stråling, setter pris på at du deler dine erfaringer på bloggen.
  <Kristine

  SvarSlett
 4. min søster hadde kreft, hun gikk på naturmedisin å ble frisk, fant en artikkel her
  jeg tenkte du ville like om granateple jeg vet jo ikke om det hjælper på din type kreft

  SvarSlett