fredag 16. desember 2011

- Her er anmeldelsene av På direkten

http://www.aschehoug.no/litteratur/krim/katalog?productId=55662754

Hvis du får lyst til å kjøpe boken, kan du klikke her:
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6259839&rom=MP

Allerede før den forelå i bokhandlerne ut, sto de første anmeldelsene på trykk. Jeg fikk dobbeltside i VG blant annet. Jeg kan se på google-søk her på siden at mange søker på anmeldelser etter boken. Siden de færreste anmeldelser i avisene også kommer på nett, er de ikke søkbare. Derfor har jeg samlet et knippe  utdrag av noen anmeldelser.

 Den 11. oktober kom På direkten ut.  På lanseringsfesten solgte jeg rekordmye bøker. I følge forlaget solgte jeg mer enn Jo Nesbø gjorde på sin lansering,- uten sammenligning forøvrig. Men storsalget som venner, naboer og kolleger sto for, ja meg en god start. 200 bøker var solgt før På Direkten var til salgs i kommet til bokhandlerne
Men først:
Slik omtaler forlaget Aschehoug kriminalromanen min; På direkten.


"Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24, Maria Bergstrøm, blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet.
Christina Fiori Mørk støter på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum.

"På direkten" er en krimroman fra journalistmiljøet i Oslo. Den skildrer et miljø stint av intriger, hensynsløse maktkamper og hemmelige kjærlighetsforhold. Men finnes det virkelig folk med så store ambisjoner at de er i stand til å utrette hva som helst for å sette seg selv i front - selv drap?"
Jeg har vært så heldig å få bokinspirator Liv Gade begeistret. Hun anbefaler boken min overfor bokhandlere og bokinteresserte på sine litteratur-turneer.
Gade sier om boken min."En strålende leseopplevelse.
Gled deg!Les sakte.En intens, velskrevet og spennende bok"

Gull verdt for meg!Media har skrevet:

"Solid krimdebut fra en erfaren journalist. Godt driv og sug i historien ... Jeg håper oppriktig talt at Remen skriver flere bøker. Ikke minst fordi hun er blant de ytterst få kvinnelige krimforfattere som kan skrive gode actionscener. Mer av det!"
Sindre Hovdenakk, VG


"Remen har gjort det meste riktig i denne tradisjonelle "gjette-morderen" boka, med sterke kvinner og svake menn. Den er passe creepy. ... underholdende ... friske actionscener ... spenstig avslutning."
Cathrine Krøger, Dagbladet


"Spenningen skapes mye på grunnlag av de mellommenneskelige relasjoner og reaksjoner. I tillegg til å gi en drivende godt fortalt krimhistorie tegner også romanen et bilde av pressemonsteret, slik det er på sitt verste, jagende etter enkeltmennesker."
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa ( Terningkast 5)

"Knallgod krimdebut ... Tempoet er høyt og det er vanskelig å legge fra seg romanen før siste side. Vi ser frem til nye romaner fra Anne Cecilie Remen."
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten (terningkast 5)


"Remen skal ha toppkarakter for både en innsiktsfull og fortettet krimhistorie og PR-grepet med å la hovedpersonen Christina Fiori Mørk leve videre på Facebook. Det bærer bud om oppfølgere med Christina Fiori Mørk."
Magne Otterdal i Oslo Business Memo. (terningkast 5)

"Remen drar leseren inn i et inferno. En pageturner, spennende som en film, vanskelig å legge fra seg boken. Kjærlighetsscenene er magiske, med en sitrende spenning som gir en blanding av ro og uro.
Jeg leser og blir jaget gjennom snøen i et morderisk tempo, blir drevet under isen, dypt ned i iskaldt vann. Ja, jeg kjenner hele atmosfæren innenfor vinduene, med snøen som gnistrer i mørket, og en blanding av ro og uro fordi jeg er på feil sted, og ingen kan finne meg.
Jeg er forført og redd, og jeg kjenner varmen, langt inne i stillheten bak skogen der ingen kan hjelpe. "
Liv Rønneberg, Krimtimen, NRK


"Anne Cecilie Remen skriver fengende og er flink til å bygge opp spenningen Alt i alt en leserverdig krim."
Torstein Buer, Telemarksavisa. (terningkast 5)"Remen debuterer med en forrykende krim som holder deg fast til siste side. Utrolig spennende, godt oppbygd historie. ... Mange gode actionscener - som skapt for filmatisering!"
Liv Lysaker, NJF Magasinet

"Ho får leseren til å kose seg med tankar som "Jaha. Det er slik det er bak kulissene. Innhaldet har det meste av det ein forventar av ein moderne thriller, utan at det blir for maskinmessig. Underhaldande bok. Godt skriven."
Olav J. Bøthun, Hallingdølen

"Hun skriver fengende og er flink til å bygge opp spenningen. Alt i alt en leserverdig krim!"
Telemarksavisen.

Noen bokbloggere har gitt den god omtale

Bokelskerinnen.
"Direkte bra!Anne Cecilie Remen har skrevet en gjennomarbeidet og meget god kriminalroman fra journalistmiljøet.
Gåten er gjennomarbeidet og god, og det hele virker også sannsynlig. Det er vanskelig å same tråder og geleide leseren gjennom en krimroman på nesten 500 sider, men Remen klarer denne oppgaven med glans.
På direkten er blitt en veldig god krimroman som gjør meg svært spent på hva Remen kan komme opp med neste gang...  Jeg tror at hun har stor sjanse for å skrive seg godt opp på bestselgerlistene etter hvert som hun fortsetter på dette viset. ( Ternigkast 5)

Bokblogger Karinleser:
"På direkten er spennende, rå og en bok det er umulig å legge fra seg...Under lesingen av På direkten får man inntrykket av at Remen er en dreven krimforfatter. På direkten er faktisk hennes debutroman, en veldig stødig debutroman med andre ord."
Bokblogger Karinleser.


Anette Bokboble: "Knallgod bok. Spennende og bra plot. Navn og hendelser fra den virkelige verden er med i bokwn, og det gjør person og miljøskildringene mer troverdig. Det er en overraskende og dramatisk slutt. Språket er bra.  Gode skildringer- et par av scenene er virkelig creepy."

BOKBLOGGEIR:
Anne Cecilie Remen gir oss noe helt annet i «På direkten». Vi møter faktisk en ærlig, pågående, ekte og menneskelig etterforsker i Christina Fiori Mørch. I tillegg er hun KVINNE. Det finnes mange av dem, men svært få av dem har et anslag av femininitet ved seg. Kvinnelige krimhelter har som oftest et maskulint uttrykk. De er gjerne kickboksende røffe motorsykkelkjørere med en fortid som skarpskyttere og idrettsutøvere. Tomboys … Deres eneste svakhet er deres femininitet. Christina derimot er vakker, forførende, sårbar, intelligent, oppofrende og sensuell. Hun har (som kvinner flest) evnen til å bruke to hjernehalvdeler samtidig, og hun framstår som en ekte kvinne på godt og vondt. Hennes svakhet er ikke hennes femininitet, det er hennes menneskelighet. Hangen til å tenke, gjøre og handle som et menneske.
Les hele anmeldelsen her.http://bokbloggeir.com/2013/07/26/en-ny-frisk-krimstemme/
Boverdami skriver:
"Strålende godt fortalt. Til å leve seg inn i. Nervepirranda og engasjerande.Boka er fengande heilt i fra byrjinga til siste side."


Det har vært hektiske uker med boksigneringer og med bokbad. Jeg har stått på for å selge boken min.Gøy har det vært.
Per dags dato er det blitt 25 oppslag i aviser og tre i radio.
Masse, masse hyggelig omtale og reportasjer om AC debutanten. Jeg kjenner meg ikke igjen i at vi debutanter har vært mer usynlige enn ellers. Men jeg ser at noen media har vært mindre "på" å dekke oss debutanter enn før.
Mer om det siden.
Nå håper jeg selvfølgelig at flest mulig kjøper og leser boken min. Jeg er stolt over å ha fått utgitt en bok på Aschehoug. I 2013 håper jeg ny bok om Christina Fiori Mørk foreligger.

1 kommentar: