fredag 30. mars 2012

Her er mine påskebøker, - og så er jeg ute i pocket!


I morgen reiser jeg til Sørlandet, med datter, to katter og bikkja. Gutta kommer etter en gang i løpet av uken.
Påskeferie!
Gleder meg! Til båtturer, til bading i sjøen hver morgen, til sykkelturer, løpeturer i skogen, til middager med venner og til å lese masse, masse bøker!

Med i bilen har jeg en haug med bøker, sikkert alt for mange!
Men det er så mye jeg har lyst til å lese.
Heldigvis er datteren min en skikkelig bokorm også . Ned i bilen skal vi selvsagt høre lydbok. Hun er begeistret for Cecilie Samartine, og nå hører vi på La Perigrina som vi sammen har lyttet til på vei til treninger og bandøvelser den siste tiden. Litt for søtt for meg egentlig, men det er veldig kos å ha slike lytteropplevelser sammen med barna.


Ned i bagen til Sørlandet blir det mye krim, men jeg har også med meg Merte Lindstrøms siste. Som hun fikk nordisk råds litteraturpris for. Den har lenge stått på "den må jeg lese"-listen, men nå skal jeg gjøre det!

Ellers har jeg med meg Merete Junkers Pumasommer. Likte hennes første bok, den andre har jeg ikke lest.
Vinterstengt er også med av Jørn Lier Horst. Har lest mange av hans bøker,og denne fikk strålende kritikker og Bokhandler-prisen, så da må den jo være god!
Ildmannnen av Torkil Damhaug. Har lest alt av ham og elsker bøkene hans. Det er psykolgisk krim av høy klasse. Denne fikk han Rivertonprisen for også.
Islandsk krim er også med: Yrsa Sigurdadottir.
Samt svensk: Mari Jungerstedts debut, Den du ikke ser.
Jeg kjøpte også pocketen til Unni Lindells siste:Sukkerdøden. Har lest alt det andre hun har skrevet. Vi har jo samme redaktør i Aschehoug... og vi møtte senest denne uken her til fotografering til Budstikka-story om påskekrim.


Cecilie Engers Kammerpiken er også med. Det er ikke krim, men handler om dronning Mauds kammerpike som levde på slottet i Oslo langt ut på 1990-tallet. Cecilie er en gammel kollega fra Dagens Næringsliv. Hun skriver godt, har et nydelig språk og jeg har lest alle hennes bøker.
Robert Wilsons siste pakkes ned. Den du ikke ser. Boken er allerede påbegynt. Hans første bøker "Et lite drap i Lisboa" og "Den blinde mannen i Sevilla" er noe av det beste innen krim jeg har lest. Men flere av bøkene som har etterfulgt har ikke vært så bra,synes jeg. Er derfor spent på om Wilsom leverer denne gangen. Så langt er jeg egentlig skuffet.
Jeg legger ofte bort bøker. Fenger de ikke etter 15-30 sider, gir jeg egentlig opp.Og selvsagt er min egen På direkten med!. Jeg fikk det første eksemplaret i pocket i dag.

Bestilte det på Bokkilden nettopp, ville sjekke hvor fort boken kom. Dessverre kom pocket for sent til å få med seg påskesalget, men mange bokhandlere skal ha fått den på disk i dag.På Sandvikas Nye Norli snudde de seg rundt i går da de oppdaget at jeg kom i pocket.
Butikksjefen bestilte 50 eksemplarer og fikk den sendt ut med bud. Bøkene er godt frontet i butikken. I morgen kommer det en reportasje på meg og andre lokale krimforfattere i Budstikka. Får håpe at det også hjelper litt på salget!

Forlaget sender meg en eske med gratiseksemplarer av pocketutgaven. Et "frynsegode" til en skarve, ukjent krimforfatter. Jeg benytter sjansen ofte til å gi boken min bort i "vertinne-gave" når vi er invitert bort. Påsken blir helt sikkert sosial. Vi har mange venner i området, både venner hjemmefra og nye venner som vi har fått nede i Holmesund.

Men først og fremst skal påsken brukes til å¨være sammen med barna. Og er jeg riktig heldig får jeg ro om morgener til å fortsette på bok nummer to om Christina Fiori Mørk.


På slutten av påsken viser det seg sikkert at jeg tok med for mange bøker. Det er som når jeg reiser på ferier. Alt for mye klær er med! Men bøkene løper ikke fra meg, Jeg har en lang sommer i vente!
God krimpåske!

6 kommentarer:

 1. Takk for gode boktips! Eg har vore ute og leita etter meir krim idag, må ein runde og sjå etter boka di i morgon! Ønskjer deg ei god påske, håpar du får bygd krefter til neste behandlingsrunde. Kirsti

  SvarSlett
 2. God påske vennen! Du er en fortreffelig forfatter av denne bloggen! Du skriver så herlig :) Me love:-)

  Magne tanker til deg og Christina Fiori Mørk.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Så hyggelig at du vil lese boken min, Kirsti! God påske!!

  SvarSlett
 4. Du skriver så bra, både her på bloggen og boka di.Jeg liiiker den. Gleder meg sååå til din neste bok kommer.
  Gode tanker til deg!!

  God påske.

  Lisbeth

  SvarSlett
 5. Tenk at boka di allerede finnes i pocket! Tida flyr. Leste et sted at bare de beste bøkene kommer i pocket, så det skal du ta til deg. Er så spent på hva din neste bok kommer til å hete. Klemmer til deg!

  SvarSlett
 6. Tusen takk!!Tittelen sitter langt inne. Alt for langt inne!

  SvarSlett